Promovarea insuficienta a vinurilor in industria ospitalitații, pregatirea deficitara sau absenta somelierilor din restaurante, chiar si din cele de top sunt realitati in domeniul HoReCa din Romania. Scoala Bella Italia vine in intampinarea companiilor din aceasta industrie organizand cursul de specializare pentru ocupatia de somelier, contribuind astfel la dezvoltarea afacerilor si a carierelor profesionale, acordand in acelasi timp o permanenta atentie calitatii serviciilor.
Somelierul, angajat in domeniul restaurantelor, insarcinat cu servirea vinului si a altor bauturi, este inainte de orice un om care serveste. Dedicat celor care doresc sa invete eleganta servirii vinurilor, cunostintele esentiale despre tipurile de vin si asocierea acestora cu preparatele culinare, cursul de somelier sta la baza pregatirii pentru a profesa in industria HoReCa.

Prezentare detaliata Curs somelier.

Scopul cursului:
Cursul isi propune dezvoltarea competentelor specifice unui somelier: identificarea elementelor de enologie, tehnici de decantare si servire, tehnica depozitarii si pastrarii vinurilor, tehnici de asociere a vinurilor cu preparatele culinare etc.
Prin intermediul acestui curs sunt atinse aspectele teoretice, practice si legislative necesare desfasurarii activitatii de somelier. Cu ajutorul informatiilor specializate pe care le oferim se pot perfectiona abilitatile de identificare, analiza, asociere si servire a vinurilor.

Programa didactica:

  • Asocierea preparatelor culinare cu tipuri de vinuri
  • Comunicarea la locul de munca
  • Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca si a normelor PSI
  • Respectarea normelor igienico-sanitare specifice
  • Planificarea activitatii proprii
  • Promovarea ofertei de vinuri si alte bauturi
  • Efectuarea servirii clientilor
  • Asigurarea calitatii serviciilor de restaurant

Perioada de practica:
Se desfasoara de-a lungul a 6 saptamani de curs. Programul se bazeaza pe interactivitate, aplicatii si ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile si competentele. Fiecare cursant este integrat intr-o unitate de profil si instruit de personal profesionist. In aceasta faza se experimenteaza cunostintele acumulate in prima parte a cursului si se pot insusi noi proceduri pe baza experientei persoanei care face instruirea si a locului in care se desfasoara practica.

Durata 6 saptamani
Nr. de locuri 10
Frecventa 5 ori pe saptamana (luni-vineri): 3 zile practica, 2 zile teorie
Orar
Pret 1000 lei (50 Lei taxa de inscrier)
Rate 2 Rate * 500 lei


Prezentare detaliata Curs somelier.

Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0747/117.773
si pe e-mail [email protected].