Programa se va baza pe un meniu sanatos conceput de Mihaela Bilic – medic nutritionist, autoarea cartii de nutritie: SANATATEA ARE GUST”, precum si de catre lectori prestigiosi ai Scolii Bella Italia. Se adreseaza copiilor din toate gradinitele si scolile primare din municipiul Braila.
Activitatile de informare si publicitate specifice sunt:
– Promovarea serviciilor desfasurate in aria de implementare a proiectului, respectiv municipiul Braila, gradinite si scoli primare;
– Planificarea si organizarea achizitie de materiale promotionale ale proiectului;
– Organizarea intalnirilor cu parintii copiilor potentiali beneficiari ai serviciilor proiectului;
– Distribuirea de afise si pliante in municipiul Braila.

DE CE SA MANCAM SANATOS?
Aparitia intr-o societate industrializata a unor serii de tulburari si boli este motivata de adoptarea unor modele de consum alimentar excesiv inca din copilarie. Vedem peste tot copii supraponderali, iar rata imbolnavirii si mortalitatii in randul copiilor este tot mai mare.
Vrem sa le insuflam copiilor intelepciunea unei alimentatii naturale. Cei mici vor invata combinatii de alimente sanatoase si necesitatea acoperirii nevoilor nutritive ale organismului.
Daca vrem copii sanatosi trebuie sa ne implicam cu totii! Deprinderile sanatoase le invatam din copilarie. Capacitatea intelectuala a copiilor este influentata in mod direct, proportional cu pregatirea copiilor pentru un mod de viata sanatos.
Pe termen mediu si lung, proiectul isi propune incurajarea participarii copiilor si parintilor la programe care urmaresc un mod de viata sanatos si combaterea unor efecte grave ale conditiilor de mediu si ale alimentatiei neadecvate.

Obiectivul specific al proiectului consta in imbunatatirea accesului copiilor si parintilor la un program de constientizare privind sanatarea celor mici.