Cursul de formare pentru ocupatia camerista organizat de Scoala Bella Italia se adreseaza tuturor persoanelor intesesate de a obtine o calificare de camerista hotel in vederea ocuparii unui astfel de loc de munca sau care sunt angajate, dar nu poseda inca acest cerificat. Conform standardelor impuse de Uniunea Europeana, orice persoana ce ocupa un astfel de post trebuie sa fie calificata in acest domeniu.
Camerista este lucratorul angajat in cadrul unitatilor de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni, resort-uri) care efectueaza diferite servicii de igienizare, curatare si decorare a spatiilor hoteliere / camerelor clientilor. Aceasta este, de asemenea, responsabila cu ingrijirea garderobei si a obiectelor personale ale clientilor (cu permisiunea si la cererea acestora). Munca unei cameriste este aceea de a avea grija si de a pune la dispozitie tot ceea ce este necesar pentru camerele de hotel dar si pentru alte zone din hotel, destinate oaspetilor. Meseria de camerista este una foarte solicitata in acest moment, atat pe teritoriul Romaniei, dar mai ales in strainatate, unde cererea pentru personalul din unitati turistice este mare si in continua crestere.

Prezentare detaliata Curs camerista.

Scopul cursului: 
Intr-o astfel de meserie, conteaza foarte mult sa fii organizat, ager, sa ai spirit de observatie,  si sa fii bine dispus. Pentru a avea succes într-o meserie care implica lucrul cu oameni veniţi să se distreze, angajatii trebuie să respecte cateva reguli de bază:
– să aibă o atitudine plină de atenţie ( customer care ) si să zâmbească;
– să respecte formulele de salut, să nu uite de formulele de multumire;
– să respecte tehnicile de lucru specifice.
Scoala Bella Italia foloseşte metode moderne de instruire, bazate pe aplicabilitate imediată, care se axează pe interactiunea directă, activă şi constructivă dintre participanţi şi formatori.

Obiective:
– dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii a profesiei de camerista hotel, la standarde inalte de calitate, potrivit normelor adoptate si acceptate de Uniunea Europeana;
– aplicarea legislaţiei specifice unităţilor de cazare.

Programa didactica:

  • Tehnici de comunicare utilizate in hotel
  • Canale de comunicare utilizate in hotelarie
  • Relatiile din cadrul unitatilor de cazare
  • Dotari specifice spatiilor de cazare
  • Materiale si echipamente necesare curateniei
  • Curatenia spatiilor de folosinta comuna, de cazare
  • Controlul activitatii etajului
  • Serviciul etaj in structura organizatorica a spatiilor de cazare
  • Servicii oferite clientilor de catre sectorul etaj

Perioada de practica:
Se desfasoara pe un numar de 360 de ore de-a lungul celor 3 luni de curs. Programul utilizeaza tehnici europene de predare si instruire, se bazeaza pe interactivitate, aplicatii, exercitii si ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile si competentele. Fiecare cursant este integrat intr-o unitate de profil si  instruit de personal profesionist. In aceasta faza se experimenteaza cunostintele acumulate in prima parte a cursului si se pot insusi noi proceduri pe baza experientei persoanei care face instruirea si a locului in care se desfasoara practica.

Inceperea cursurilor fiecare luna
Durata 3 luni
Nr. de locuri 5
Frecventa 5 ori pe saptamana (luni-vineri): 3 zile practica, 2 zile teorie
Orar
Pret 900 lei ( +50 lei taxa de inscriere )
Rate 2 Rate * 450 lei


Prezentare detaliata Curs camerista
.

Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0747/117.773
si pe e-mail [email protected].