Cursul de  Bucatar Sef / Specialist (vegetarian / dietetician) organizat de Scoala „Bella Italia” isi propune specializarea cursantilor in analizarea si determinarea structurii si volumului productiei de preparate culinare, precum si in coordonarea activitatii de dotare tehnologica a bucatariei.
Ocupatia de bucatar specialist / vegetarian / dietetician se refera la activitatea de preparare a produselor culinare complexe in cadrul unei bucatarii profesionale. Bucatarul specialist / vegetarian / dietetician este responsabil de executia propriei activitati sau a echipei pe care o conduce. Poate lucra autonom sau in echipa, sub conducerea unui bucatar sef.

Prezentare detaliata Curs Bucatar Sef / Specialist.

Scopul cursului:
Bucatarul specialist / vegetarian / dietetician isi desfasoara activitatea in bucataria uneia dintre urmatoarele structuri de alimentatie publica: restaurante independente, hoteluri, cantine, self-service, fast food, vapoare etc.
Bucatarul specialist / vegetarian / dietetician are ca sarcina principala pregatirea diverselor preparate din bucataria nationala si internationala, a preparatelor vegetariene si dietetice, decorarea lor pentru a le pune in valoare, garantarea calitatii produselor preparate.
Printre functiile sale se mai numara intocmirea necesarului de produse pentru achizitionare, specificand cantitatile si calitatea produselor, controlul produselor achizitionate, supravegherea curateniei spatiilor si echipamentelor, igiena si siguranta alimentara.
In conformitate cu fluxul tehnologic, bucatarul sef coordoneaza operatiile de pregatire preliminara specifice, de dozare a materiilor prime conform retetelor de fabricatie si a programului zilei (sortiment, cantitatea in kg sau numar de portii). De asemenea coordoneaza realizarea semipreparatelor culinare care stau la baza obtinerii preparatelor culinare. Dupa aceasta etapa, efectueaza tratamentele termice corespunzatoare. Ultima parte a muncii bucatarului sef consta in finisarea estetica a produselor in vederea servirii si in efectuarea controlului calitatii produselor finite.
Bucatarul sef este capabil sa converseze fluent intr-o limba straina, de circulatie internationala. Bucatarul sef se preocupa de pregatirea proprie si perfectionarea profesionala continua. Asigura respectarea normelor de siguranta si sanatate in munca si pe cele igienico-sanitare de catre personalul din subordine.

Obiective:
– dobandirea de cunostinte si abilitati;
– formarea unei echipe de profesionisti capabili sa faca fata oricaror provocari in acest mediu dinamic;
– specializarea si perfectionarea cursantilor in tehnicele de pregatire, realizare si decorare a preparatelor servite ” a la carte „, a preparatelor pentru evenimente, a preparatelor dietetice si vegetariene;
– specializarea cursantilor in analizarea si determinarea structurii si volumului productiei de preparate culinare, precum si in coordonarea activitatii de dotare tehnologica a bucatariei.

Programa didactica ocupatia Bucatar Specialist / Dietetician / Vegetarian:

  • HACCP – Analiza riscurilor, punct critic de control
  • Realizarea de specialitati culinare din bucataria nationala si internationala
  • Bazele nutritiei sanatoase si echilibrate
  • Bucatarie dietetica si vegetariana

Programa didactica ocupatia Bucatar Sef:

  • Organizarea locului de munca
  • Organizarea productiei culinare
  • Estetica preparatelor culinare
  • Evidenta operativa
  • Promovarea preparatelor culinare

Perioada de practica:
Cursantii vor invata de la MAC Cerasela Lungu (concurent Top Chef) cele mai inovative si moderne practici culinare.  In aceasta faza se experimenteaza cunostintele acumulate in prima parte a cursului si se pot insusi noi proceduri pe baza experientei maestrului culinar indrumator si supervizator.

Durata 6 saptamani
Nr. de locuri 10
Frecventa 5 ori pe saptamana (luni-vineri): 3 zile practica, 2 zile teorie
Orar
Pret 1.000 lei (fiecare modul in parte)
Rate 2 rate * 500 lei


Prezentare detaliata Curs Bucatar Sef / Specialist
.

Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0747/117.773
si pe e-mail [email protected].