Cursul de formare pentru ocupatia ospatar – chelner – vanzator in alimentatia publica organizat de Scoala „Bella Italia” se adreseaza persoanelor care doresc sa se califice in aceasta meserie, care sunt pasionati de acest domeniu. Participantii la cursurile de ospatar vor dobandi competente fundamentale, competente generale, dar si competente specifice acestei meserii.
Meseria de ospatar – chelner – vanzator in alimentatia publica poate aduce multiple satisfactii, atat financiare, cat si profesionale.
Chelnerul (ospătarul) asigură servirea consumatorilor cu produse alimentare solicitate de clienţi, într-un local de alimentaţie publică. Serveşte la cererea consumatorilor preparate culinare, băuturi şi alte produse alimentare. Obiectivul minimal pe care-l urmăreşte este satisfacerea momentană a consumatorului, iar obiectivul maximal este să-l convingă pe acesta că, de fiecare dată cand va reveni, va avea aceleaşi satisfacţii.
Munca ospatarului completeaza straduinta bucatarului si pe cea a cofetarului sau patiserului printr-o servire corespunzatoare oferita clientilor. De calitatea muncii sale depinde în mare masura bunul renume al restaurantului.

Prezentare detaliata Curs ospatar-chelner.

Scopul cursului:
Scoala noastra isi propune sa formeze ospatari care sa poate fi buni cunoscatori ai tuturor preparatelor culinare, inclusiv de cofetarie-patiserie, ai bauturilor de orice fel, sa aiba deprinderi temeinice de tehnica servirii, sa cunoasca regulile de protocol si sa-si însuseasca expresiile uzuale si în limbile de circulatie internationala. Indemanarea ospatarului consta în rapiditate, spirit de observatie, atentie distributiva si atitudine corespunzatoare fata de consumatori.
Formatorul foloseste metode moderne de instruire, bazate pe aplicabilitate imediata, care se axeaza pe interactiunea directa, activa si constructiva dintre participanti si formatori. Dintre metodele si instrumentele folosite mentionam: expunere, discutii dirijate, lucru în echipa, studii de caz, joc de rol, chestionare, materiale video, dezbateri, simulari, exercitii si aplicatii practice (dupa caz).

Obiective:
– formarea unei echipe de profesionisti foarte bine instruiti;
– aplicarea regulilor de servire în efectuarea operatiunilor de manipulare a obiectelor folosite la prezentarea si servirea preparatelor culinare si a bauturilor într-o unitate de alimentatie publica;
– insusirea unui set de competente profesionale care vor califica persoana sa desfasoare activitati specifice meseriei de ospatar: servirea de gustari aperitive, preparate calde si preparate reci, bauturi alcoolice si bauturi nealcoolice, sfatuirea clientilor in alegerea vinurilor si a altor bauturi, servirea la bar a bauturilor alcoolice si nealcoolice.

Programa didactica:
1. Noţiuni introductive privind servirea consumatorilor
2. Tehnica servirii consumatorilor
3. Servirea preparatelor şi a băuturilor
4. Tehnica servirii diferitelor tipuri de mese
5. Norme de protecţia muncii şi PSI
6. Reguli specifice de igienă individuală şi a locului de muncă.

Perioada de practica:
Se desfasoara pe un numar de 720 de ore de-a lungul celor 6 luni de curs. Programul utilizeaza tehnici europene de predare si instruire, se bazeaza pe interactivitate, aplicatii, exercitii si ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile si competentele. Fiecare cursant este integrat intr-o unitate de profil si  instruit de personal profesionist. In aceasta faza se experimenteaza cunostintele acumulate in prima parte a cursului si se pot insusi noi proceduri pe baza experientei persoanei care face instruirea si a locului in care se desfasoara practica.

Inceperea cursurilor fiecare luna
Durata 6 luni
Nr. de locuri 10
Frecventa 5 ori pe saptamana (luni – vineri): 3 zile practica, 2 zile teorie
Orar
Pret 1500 lei (+50 lei taxa de inscriere)
Rate 3 Rate * 500 lei


Prezentare detaliata Curs ospatar-chelner.

Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0747/117.773
si pe e-mail scoala@bella-italia.ro.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Curs Ospatar-Chelner”]