Cursul de formare pentru Cofetar, organizat de Scoala „Bella Italia”, se adreseaza celor care doresc sa urmeze o profesie in domeniu, acelor persoane care pe langa pasiune doresc sa isi formeze o baza de pregatire solida, constanta.
Meseria de cofetar ofera in zilele noastre, mai mult ca niciodata, multe oportunitati exceptionale. In ultimii ani s-a inregistrat o crestere sporita a consumului in sectorul dulciurilor si o crestere a cererii de forta de munca in interiorul restaurantelor, hotelurilor, cofetariilor si magazinelor de inghetata.

Prezentare detaliata curs Cofetar.

Scopul cursului:
Cursul permite asistenta la diverse faze de preparare a torturilor si prajiturilor, biscuitilor si fursecurilor, dar si a altor preparate. Prin participarea la cursurile noastre se pot afla secretele maestrilor cofetari si se pot vedea indeaproape cum un “ dulce ” prinde viata, cum ingredientele se transforma in delicioase deserturi.
Absolventul cursului de cofetar organizat de Scoala „Bella Italia”, va fi capabil sa opereze  in interiorul laboratoarelor de cofetarie hoteliera si extrahoteliera si va dobandi competente profesionale ridicate legate de cunoasterea ingredientelor, cunoasterea si utilizarea adecvata a echipamentelor de laborator, tehnici de pregatire a produselor de patiserie si diferite metode de gatit.
Cursul cuprinde doua parti: una teoretica si una practica. Se pune foarte mult accentul pe partea practica, astfel incat absolventii sa obtina cunostinte tehnice si competente profesionale adecvate pentru a lucra intr-un laborator de cofetarie, conform standardelor de calitate.

Obiective:
– formarea de profesionisti capabili sa opereze in domeniul cofetarie din orice structura de profil (nationala si internationala) prin intermediul unei metodologii inovative;
– reducerea timpului petrecut in sala de clasa si de a cresterea acestuia in laboratoarele de cofetarie, prin accentuarea laturii experimentale si a abilitatilor practice.

Programa didactica:

  1. Istoria cofetariilor
  2. Utilaj tehnologic, vase si ustensile folosite in laboratoarele de cofetarie
  3. Tehnologia semipreparatelor de cofetarie
  4. Tehnologia obtinerii aluaturilor si a preparatelor specifice
  5. Tehnologia prajiturilor
  6. Tehnologia prepararii torturilor
  7. Tehnologia inghetatei
  8. Tehnologia prepararii fursecurilor
  9. Expunerea si comercializarea produselor de cofetarie
  10. Calitate si siguranta alimentara

Perioada de practica:
Se desfasoara pe un numar de 720 de ore de-a lungul 6 luni de curs. Fiecare cursant este integrat intr-o unitate de profil si  instruit de personal profesionist. In aceasta faza se experimenteaza cunostintele acumulate in prima parte a cursului si se pot insusi noi proceduri pe baza experientei persoanei care face instruirea si a locului in care se desfasoara practica.

Inceperea cursurilor fiecare luna
Durata 6 luni
Nr. de locuri 10
Frecventa 5 ori pe saptamana (luni – vineri): 3 zile practica, 2 zile teorie
Orar
Pret 1500 Lei (+50 Lei taxa de inscriere)
Rate 3 Rate * 500 lei


Prezentare detaliata curs Cofetar.

Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0747/117.773
si pe e-mail scoala@bella-italia.ro.