Cursul de calificare pentru bucatar isi propune sa dezvolte abilitati de baza necesare  sa satisfaca cele mai exigente gusturi ale  consumatorilor. Sub indrumarea maestrului in arta culinara cursantii masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pun la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, se ocupa de impartirea lor in portii. De aceea initirea lor in arta culinara este deosebit de importanta.
Meseria de bucatar implica o serie de provocari deloc de neglijat, de la pregatirea meniurilor pana la responsabilitatile financiare. Munca unui bucatar este foarte solicitanta atat in plan fizic, cat si in plan mental. Pentru aceasta este nevoie sa stii cum sa pregatesti numeroase feluri de mancare, sa ai tehnica, sa fii creativ, sa comunici bine cu oamenii, sa gestionezi un buget si sa ai calitati de lider.

Prezentare detaliata Curs bucătar.

Scopul cursului:
Scoala noastra isi propune sa formeze bucatari capabili sa se adapteze noilor schimbari si tendinte din domeniu. Un bucatar are nevoie de cat mai multe cunostinte despre tipuri de preparate venite din bucatariile altor popoare si despre cat mai multe stiluri diferite de a gati.
Mancarurile preparate trebuie sa fie gustoase si sa arate foarte bine. Aici intervine latura creativa, esentiala pentru felul in care este prezentata mancarea.
Din cauza faptului ca o bucatarie nu poate functiona decat in echipa, este obligatoriu ca bucatarul sa comunice eficient cu restul colegilor.
Meseria de bucatar reprezinta un proces permanent de invatare, in care noile cunostinte sunt absolut necesare pentru a putea face fata concurentei. Cunostintele unui bucatar sunt numeroase, de la procesele chimice la detalii culturale, comunicare si reguli de bune maniere.

Obiectiv – formarea unei echipe profesioniste de bucatari competenta in:
– prelucrarea corecta a materiilor prime;
– pregatirea sortimentelor de preparate culinare;
– realizarea diferitelor decoruri si aplicare normelor de igiena si siguranta alimentatiei (HACCP).

Programa didactica:

  • Istoria restaurantelor
  • Utilaj tehnologic, vase si ustensile folosite in laboratoarele de bucatarie
  • Tehnologia semipreparatelor culinare
  • Tehnologia prepararii salatelor
  • Tehnologia prepararii garniturilor
  • Tehnologia preparatelor pentru micul dejun
  • Tehnologia gustarilor
  • Antreuri
  • Tehnologia preparatelor lichide
  • Tehnologia preparatelor servite ca prim fel
  • Tehnologia preparatelor de baza din componenta meniurilor
  • Tehnologia fripturilor
  • Produse culinare cu preparare rapida
  • Preparate specifice bucatariei romanesti
  • Produse catering
  • Condimente, arome de condimente, plante, arome de plante, coloranti, stabilizatori, agenti de ingrosare
  • Tehnologia dulciurilor de bucatarie
  • Alimentatie dietetica
  • Calitatea si siguranta alimentara

Perioada de practica:
Se desfasoara pe un numar de 720 de ore de-a lungul celor 6 luni de curs. Fiecare cursant este integrat intr-o unitate de profil si instruit de personal profesionist. In aceasta faza se experimenteaza cunostintele acumulate in prima parte a cursului si se pot insusi noi proceduri pe baza experientei persoanei care face instruirea si a locului in care se desfasoara practica.

Inceperea cursurilor in fiecare luna
Durata 6 luni
Nr. de locuri 12
Frecventa 5 ori pe saptamana (luni-vineri): 3 zile practica, 2 zile teorie
Orar
Pret 1550 lei (din care 50 lei taxa de inscriere)
Rate 3 Rate * 500 lei


Prezentare detaliata Curs bucătar
.

Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0747/117.773
si pe e-mail scoala@bella-italia.ro.