Cursul de formare pentru barman organizat de Scoala Bella Italia isi propune pregatirea unui profesionist flexibil, capabil de a desfasura cu eficienta si competenta toate activitatile legate de serviciul de sala in interiorul restaurantelor si al serviciului de bar in cadrul structurilor hoteliere. Profesia de barman poate fi usor urmata de tineri si mai putini tineri, barbati si femei, iar daca este dublata cu pasiune si dedicatie poate constitui o intrare rapida pe piata muncii intr-un sector aflat intr-o continua expansiune, care la nivel international nu cunoaste criza.

Prezentare detaliata curs barman.

Scopul cursului: Barmanul este o persoana cu o pregatire profesionala flexibila si polivalenta. Sunt necesare cunoasterea tehnica a produselor, a instrumentarului, o buna stapanire a tehnicilor de serviciu si capacitate de relationare, insotite de o continua dorinta de perfectionare. Conform standardelor internationale de excelenta, cursul ofera cunoasterea perfecta a restaurantului, barului si a zonelor anexe, terminologia tehnica-profesionala. Meseria de barman reprezinta primul pas intr-o cariera in care se poate avansa rapid la nivelul perfectiunii (sef de sala, director de hotel etc.)

Obiectiv: Formeaza profesionisti capabili sa activeze in sectorul sala / bar al agentiilor nationale si internationale utilizand o metodologie inovativa. Aceasta faciliteaza contactul cursantilor cu realitatile hoteliere prin experimentarea cunostintelor predate. Un avantaj foarte mare il au unitatile hoteliere / de restaurant ce pot utiliza un potential de resurse deja format si partial integrat.

Programa didactica:

  • Operatorul de sala / bar: uniforma, stilul, comportamentul la locul de munca, tehnici de primire, comunicarea cu clientul, gestionarea reclamatiilor.
  • Organizarea salii: mobilierul salii, organizarea si stilurile de servire, instrumentarul pentru restaurant, organizarea mesei.
  • Operatiuni de bucatarie: transarea si servirea pestelui, carnii, branzeturilor, fructelor si desertului.
  • Organizarea sectorului bar: mobilierul de bar, proiectarea, organizarea, instrumentarea, paharele de bar, diferitele faze ale muncii la bar.
  • Serviciul de cafea si Mic dejun: cafea, ceai, cacao, Mic dejun continental, diferitele tipuri de cafea si intretinerea masinii de cafea, organizarea room-service-ului.
  • Gustarile si bufetul: alcatuirea unui bufet, organizarea serviciului sandvisuri, paine prajita, pateuri, decorarea bufetului.
  • Cocktail-uri: tehnici de preparare, de amestecare, masuri si gramaj, pahare pentru cocktail, clasificarea americana a bauturilor, aperitivele alcoolice si non-alcoolice, bauturile amare, digestive, siropurile, tehnici de turnare a berii (cu spuma sau fara).
  • Vinul si sampania:  tehnici de degustare, de asortare mancare – vinuri, lista de vinuri.
  • Meniul: cunoastere si utilizare

Perioada de practica: Reprezinta a doua faza de formare si ceva mai stimulatoare pentru cursanti. Fiecare este integrat intr-o structura hoteliera sau extrahoteliera, instruit de un barman profesionist intr-o echipa adevarata de sala / bar. In aceasta faza se experimenteaza cunostintele acumulate in prima parte a cursului si se pot insusi noi proceduri pe baza experientei persoanei care face instruirea si a locului in care se desfasoara practica.

Inceperea cursurilor fiecare luna
Durata 1 luna – 64 ore practica si 36 ore teorie
Nr. de locuri 6
Frecventa 3 ori pe saptamana practica, 2 ori pe saptamana teorie
Orar
Pret 500 lei (+50 lei taxa de inscriere)
Rate 2 Rate / 250 lei

Prezentare detaliata curs barman. Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 0747/117.773 si pe e-mail scoala@bella-italia.ro.